Is fra Winther

Historien starter i Rungsted i 1992. Her drev Mikael Winther catering-virksomheden Bøfsnedkeren, der leverede måltider til virksomheder, diner transportable og ikke mindst take away med fokus på møre bøffer med diverse tilbehør. Der kom ofte kunder, som efterspurgte en lille dessert. Uden deciderede ismaskiner kunne der produceres små parfaits i smagsvarianterne vanilje og hindbær, der blev udvalget af is.

Derefter gik der en årrække hvor Mikael uddannede sig som civiløkonom hhv. en HDO og en Cand. Merc. HRM. Inden han var færdig, startede han som leder af et etablissement i Forsvaret, hvor en karriere på knapt 17 år satte ambitioner om isproduktion på pause.

I 2016 overtog Mikael, sammen med sin kone Lene, Hornbæk Minigolf. De første 2 år var parret forpligtede til at købe is fra anden leverandør, hvilket ikke var en større succes hos minigolfbanens kunder.

Således blev der plads til drømmen om at producere egen is til udsalget. Der blev indrettet produktionsfaciliteter i laboratoriet på den tidligere Nutana-fabrik i Bjæverskov.

I 2017 begyndte Mikael at indkøbe maskiner til produktion af is til udsalget i Hornbæk. Salget af Is fra Winther startede i 2018. Maskinerne blev hurtigt for små, og et nyt produktions­apparat blev indkøbt over en 2-årig periode. Der var således lagt op til et kæmpe spring hvad angår kapacitet i isproduktionen.

Corona satte en stopper for yderligere ekspansion. Risikoen var for stor, og Mikael valgte at sætte alt på hold, betale de faste omkostninger og således begrænse risici indtil Corona var overstået. Fokus blev i stedet mod produktudvikling, og der blev indledt et samarbejde med en af naboerne på fabrikken, om blanding af økologiske melblandinger til isvafler, pandekager og vafler.